Delen

“Maar normaal is het niet. Volgens hun.” Hij kijkt mij aan, neemt een slok thee en zucht. Meneer Emotie is in het oog van de buitenstaander de Alpha. Een boom van een vent, die de wereld rauw lust. Maar achter de muren van imago, daar ligt de waarheid.

“Moppie, bewaar je wel iets voor mij?” Ik hang even charmant als altijd, over zijn bank. Mijn benen bungelen over die van hem. Maar de bus pringels, hou ik ver uit zijn bereik.
“Die kop thee, maakt je er niet harder op hoor.” Ik bespot hem, zoals hij mij graag bespot. Het is net een wedstrijd, degene met de hardste verbale hit, wint. Hij lacht, pakt mijn voeten en slaat toe.
Nooit heb ik weerstand tegen kietelen kunnen bieden, dus daar lig ik dan. Als een stuiptrekkende minikrokodil. Ik mopper dat ik er niet van gediend ben, van schrik laat hij los. Hij kijkt mij vol onschuld aan, krabt achter zijn oren en zijn excuses liggen op het puntje van zijn tong.
Vlak voordat hij zijn spijtbetuiging wil spuien, gooi ik een sierkussentje recht in zijn gezicht. Nee, ik vecht niet eerlijk. Ik wil winnen, en speel vals. Maar hey, als klein onschuldig meisje, mag ik dat.

De tranen lopen over zijn wangen, hij lacht en vergeet dat ik ondertussen de bus met chips alweer gekaapt heb. Ik ga niet delen. Met mijn mond vol kapot gebeten, half vermalen en kruimelende chips vraag ik hem wie ‘hun’zijn. Waarom hun mening er toe zou moeten doen, en wat er dan niet normaal zou zijn. Stiekem geef ik er niets om, maar zolang Meneer Emotie praat, eet hij niet.

“Zoals wij met elkaar omgaan.” Meneer Emotie legt uit, dat er geroddeld word in de vriendengroep. Dat er vast meer zou spelen, we als kleine kinderen er niet voor uit zouden durven komen en gewoon maar een illusie voor de buitenwereld probeerde hoog te houden. Ik verslik mij bijna in de Pringles en voel Karma op mijn schouder tikken.
“Fuck, misschien toch maar delen. Voor ik het weet lig ik daar weer op de vloer. Als een stuiptrekkende, blauw aanlopende minikrokodil. Dan zou ik misschien niet voldoende hebben aan de heimlich manoeuvre. En gossie, je zou toch niet willen dat anderen gaan praten over wat die mond op mond beademing eigenlijk echt was.”

“Je hebt gelijk, laat ze maar wat aan hun hartkleppen krijgen.” De Alpha staat op, trekt de bus Pringles uit mijn handen en ploft neer. Hij smijt mij voorzichtig de afstandbediening aan. Vast een stille hint, voor een huwelijksaanzoek. Of, hij wilde gewoon Netflix kijken.

Pringles wil ik niet delen. Hoe bijdehand sommige wel (of niet) kunnen zijn, dat wel.

Bron afbeelding.

14 comments on “Delen

 1. Sommige dingen hoeven ook niet normaal te zijn. Als het maar goed voelt. Trek je niets aan van wat de omgeving ervan zegt. Als je het zelf maar weet. Of niet.. Ook goed 😉

  Love As Always
  Di Mario

 2. Mannen die thee drinken heb ik nooit helemaal begrepen. Ze worden er toch een beetje week van 😛
  Van die kokerchips wordt iedereen uiteindelijk dik. Mannen krijgen een buik en lijken door hun moobs opeens meer vrouw dan man 😀
  Ik vond dit een erg leuk en gezellig log 🙂

  1. Yeah, gelukkig valt het in de smaak 🙂 Ja moobs zouden ze moeten verbieden. Dat is niet eerlijk voor de flat girls met jaloezie problemen. Of, ze moeten ook maar aan de Pringles 😛

Geef een reactie