De verhalenboom


De ideeรซn malen in het achterhoofd, zoeken een plek om hun wortels vast te laten grijpen en ooit uit te groeien tot een doel. Een visie, een kleine struik die ooit op een dag uit zal groeien als een prachtige boom. Mijn verhalenboom.

Het is zo stil als ik uit mijn slaapkamerraam hang, ik lijk wel de enige die nog op aarde is…

Ik open mijn whatsapp en zie dat de jongen zelf niet ziet wat hij met mijn gedachten doet. Jezus, waarom kom ik niet op dit soort zinnen. Ziet hij dan niet hoe geweldig zo’n zin zal stralen in een verhaal? Hoe het zelfs in de duisternis licht uit zal stralen, zonder dat iemand het hoeft te zien. We voelen het. Alleen zijn op de wereld, maar toch samen rond middernacht.

Toch ben ik degene die het liefst over Hartzeer schrijft. Over dingen waar ons hart in stuken van breekt, onze maag zich omdraait en de grijze massa tussen onze oren het op een rennen wil zetten. Ik ben een zwartgallige verhalenschrijver -sla me niet voor deze zelf aangenomen titel- die eens verder wil schrijven dan dat haar Leidse neus lang is. Of kort. Het is maar hoe je het bekijkt.

Om eens een keer uit mijn comfort zone te kruipen, heb ik het leven geschonken aan de verhalenboom. Schiet er een woord in je gedachten? Wil je een bepaald onderwerp graag voorbij zien komen, nadat ik er klaar mee ben? Gooi het woord, de zin of tips in de verhalenboom en wie weet ga ik mijn zwartgallige brein er eens aan wagen.
Mocht ik, dankzij de vruchten van de verhalenboom plotseling doorbreken. Groot worden zonder uit mijn voegen te klappen en in elke boekenwinkel te vinden zijn.. dan trakteer ik je natuurlijk graag op een stukje taart. En een grote knuffel voor alle support. Vergeet dat niet.

De inzendingen zijn anoniem, ik zie geen mail of naam. Eigenlijk iets wat ik zelf prettig vind. Mocht je de onbedwingbare drang hebben om mij te laten weten dat jij er achter zit, stuur je naam dan mee aan het einde van het bericht. Wil je vernoemt worden, vergeet dit dan ook niet te melden. En verder? Alvast bedankt schatjes. X

Bron afbeelding.

23 comments on “De verhalenboom

  1. Gosh, een mooie zin zegt meneer dan. Eigenlijk zou ik jou echt moeten platknuffelen. Je hebt een pracht verhaal gestuurd en ik hoop dat het resultaat je bevalt ๐Ÿ˜€ X

  1. Het invoerveld blijft in elk verhaal staan en zodra ik deze week iets van extra tijd vind komt er in de sidebar een handige link te staan. Ben reuze benieuwd naar de inspiratie a la Di Mario. Moet een unieke uitdaging zijn.

 1. Wat een ontzettend leuk idee Cassilda. Een zeer goeie manier om inspiratie op te doen. Ik heb wel eens van die zinnen die opeens in mijn kop springen. Niet alleen zinnen. Soms hele verhalen. Eigenlijk zou ik veel meer verhaaltjes moeten schrijven voor mijn blog. Ik doe het nog zelden.
  Ik ga jou verhalenboom binnenkort eens voorzien van iets. Ik hoop dat het invoerveld makkelijk te vinden blijft ๐Ÿ™‚

  1. Stiekem ben ik wel reuze benieuwd naar een verhaal a la John! Ik zou zeggen verblijd en verras de bezoekers van je blog eens ๐Ÿ˜€ Het invoerveld blijft bij elk verhaal onderaan staan, handige plugin die mij ook op mn mobiel makkelijk laat spieken wat er ingehangen is. Dankjewel voor de sweet woorden :)!

 2. Ik heb dat o.a. met het schrijven van gedichten. Een zin of een paar woorden die in me opkomen en het vruchtbeginsel van bijvoorbeeld een limerick blijken te zijn. Leuk idee, dat vragen om inspirerende woorden of zinnetjes. Ik heb er een paar naar je gestuurd! Succes. En doorbreken zal jij zeker!!!

  1. Wat zou ik toch zijn zonder de prachtige woorden van Lieve Harrij! Zoals jij en bv Lenjef rijmen kunnen.. echt om sprakeloos van te worden. Kan me niet voorstellen dat jullie ooit om inspiratie gelegen zitten of er moeite mee hebben. Het leest altijd heerlijk weg. Dankjewel Harrij, u rock!

  1. Ohhh je bent de eerste die er wat van zegt <3 Dankjewel! Was het blauwige even zo zat. Dankjewel voor het compliment, het nadenken en wie weet verschijnt er snel een verhalenboom dankzij de lieve Sammie <3

  1. Zeker! het regende vandaag zoveel leuke zinnen, woorden en tips dat ik nu pas net klaar ben met het eerste verhaal. Jezus wat ben ik benieuwd naar de reacties ๐Ÿ˜›

 3. De levenszin

  tussen geboren worden en sterven, het duurt maar even
  een ademzucht die men door geeft
  aan โ€˜t bloed dat daarin verder leeft
  misschien is de lijn die na ons komt de zin van het leven

  Lenjef ๐Ÿ™‚

  1. Jij rockt! De dingetjes die je in mijn nog kleine boom hebt gehangen zijn echt zo gaaf, ik kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Zo ontzettend tof ๐Ÿ˜€ X Dikke knuf

Geef een reactie