De ontmoeting

“Wat fijn om je te ontmoeten.” Met haar klamme hand zoekt ze mijn gedwongen begroeting op. Aan haar slappe handdruk maak ik op dat al mijn vooroordelen kloppen.

“Dat moet je nog maar afwachten.” Ik schud mijn hoofd en laat haar hand los. Ellendige begroetingen ook altijd.

Het blijft vreemd, iemand vertellen dat een ontmoeting fijn is. Wat is fijn? De persoon voor je heeft vaak geen idee met wie ze kennis maken. We gaan op de eerste indruk af en in mijn geval zou dit al genoeg alarmbellen moeten laten afgaan.

“Wat een apart shirt…” Ze probeert het echt. Zoekend naar iets om te complimenteren, een weg bewandelen om duidelijk te maken dat ze geen gevaar vormt. Niet dat ik dat ooit zou denken van mevrouw Slapjes.

Ze glimlacht voorzichtig en in haar ogen vind ik een slopende emotie. Ze voelt zich ongemakkelijk. Wie zou ik zijn als ik hier geen gebruik van zou maken?

“Wist je dat ik dit shirt speciaal voor jou heb aangetrokken?”

Haar ogen worden groot. Ze slaat haar armen over elkaar en ik lach.

“Wat is er zo grappig?”

Voorzichtig draai ik me om, haal mijn haren naar voren en vraag haar om de tekst van dat aparte shirt op te lezen.

“One, two, fuck you…”

De stilte valt en mijn ogen stralen van opwinding.

“Is het nog steeds zo fijn om mij te ontmoeten?”

Snel blaas ik haar een kus toe. Ik zie haar wanhoop, voel haar angst. Maar, ze zal nog even door moeten. Klaar zijn we nog lang niet.

5 comments on “De ontmoeting

 1. Een ontmoeting die me erg ongemakkelijk lijkt te gaan. Geen idee voor wie het het meest ongemakkelijk is maar dna kun je toch beter koekjes en chips in bed eten denk ik ๐Ÿ™‚

 2. Whahahaha @John…. oh wat erg dit…

  En ja Cassilda, echt hoor je bent zo eng om misschien in het echt te ontmoeten, daarom waag ik mij er niet aan, no way ๐Ÿ˜›

  Maar ook herkenbaar, slappelingen.. ze zitten overal verstopt, in elke laag soms zelfs schuilend achter hun vrouw, hahaha
  X

 3. Aangenaam

  soms wordt schroomloos van een mens verwacht
  dat je met blote tandenpracht
  als een heuse randdebiel lacht
  naar iemand die nog onbekender is dan de nacht

  Lenjef ๐Ÿ™‚

Geef een reactie