De kerst-tag


Zo, daar ben ik dan weer! En onder de ‘lees meer’-link, vinden jullie de enige, echte kerst-tag. Want van kerst krijg je nooit genoeg ;).

Gebruik één geluid om te beschrijven hoe enthousiast je bent voor Kerstmis.
*Loopt naar de kerstboom en zet haar muzikale kerst eenhoorn aan die de cadeautjes onder de boom bewaakt.* Ik hou van kerst. De versieringen, de gezelligheid en de betaalde vrije dagen. (Yeah thats a present for all the grownups.)

Open je alle cadeautjes op kerstavond?
Op kerstavond mag ik eindelijk de cadeautjes onder de boom openen! Ik vraag al dagen wat er nu precies onder de boom ligt, maar mijn vriend komt niet met het verlossende antwoord. Nee, hij maakt er grapjes over. Zijn zoon lijkt op hem, hij laat mij graag weten dat hij wel weet wat ik krijg. Mijn antwoord op zijn plagerijen? Ik weet lekker ook wat jij krijgt!

Naar welke vakantietradities kijk je het meest uit dit jaar?
Dit is het eerste jaar dat ik in Duitsland woon, dus we gaan beginnen aan nieuwe tradities! Eerste kerstdag vier ik met mijn ouders, zusjes, zwager en grootouders in Leiden.

Is jouw kerstboom echt of nep?
Nep, en hij staat het hele jaar. Normaal gesproken is het de “antichrist-boom”, maar voor kerst heb ik er even wat foute kerstballen in gehangen. De heren des huizes hebben weinig met kerst, ik moet ze nog even opvoeden.

Wat is je favoriete kerstfilm?
Edward Scissorhands, Gremlins, How the Grinch stole Christmas, A Muppet Family Christmas, en nu stop ik ermee. Echt. Anders blijf ik doorgaan.

Waar breng je meestal je vakantie door?
Welke vakantie? Ik mag werken.

Wat is je favoriete kerstnummer?

Want ik vind Kelly Clarkson geweldig. Yes yes.

Wat is je favoriete eten / snoepje aller tijden?
Laat me niet kiezen tussen al het lekkers dat met kerst voorbij komt… ik ben dol op alles! Vooral het chocolade!

Wees eerlijk: vind je het leuk om geschenken te geven of geschenken te ontvangen?
Er kan niets op tegen een tekening van mijn jongste zusje. Ook het geven van cadeautjes niet.

Wat is je favoriete ding aan kerstmis?
Het samenzijn klinkt zo cliché.. maar dat maakt het niet minder waar. De versieringen zijn ook een groot favoriet!

Wanneer begin je enthousiast te worden voor Kerstmis?
Na pasen. Want dan is het op naar Kerst. Jaja, ik vind christelijke feestdagen meestal geweldig. Zal wel door de opvoeding komen, maar ze zijn mij dierbaar.

Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Ik zou het echt niet weten..

Wat is het slechtste cadeau dat je ooit hebt gekregen?
Ruzie met oma. Maar dat was gelukkig wel dezelfde dag nog opgelost.

Heb je als kind ooit een cadeau gekregen dat je wenste dat het voor jou was?
Ik heb altijd gekregen wat ik wilde. Nu klink ik als een verwend kind waarschijnlijk, maar het is zo. Ik weet nog wel hoe blij ik was met mijn furby. Ik wilde graag een blauwe, met zwarte strepen en een hanenkam.. moeders is stad en land voor mij afgeweest en vond deze zeldzame variant. Oh, ja, wacht.. hij had ook nog eens glitters!

Wat zou jouw droomplek zijn om te bezoeken voor de feestdagen?
Waarschijnlijk in die furby fabriek… nee gekkigheid. Een wereld zonder oorlog.. dat zou toch mooi zijn hè.

Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar? Blijf je bij ze?
Ik maak altijd het voornemen om goede voornemens af te zeiken en ik slaag elk jaar weer. (Dit schreef ik eind 2014…)

Je hebt één kerstwens gekregen … wat zal het zijn?
Dat mijn moeder maar een heel gezond jaar in mag gaan.

En voor nu.. rest mij niets anders dan jullie prettige feestdagen te wensen <3

4 comments on “De kerst-tag

  1. Owh…wat errug.. Jij bent gewoon kerst. Dan woon je nu wel goed in Duitsland met al die kerstmarkten. Tenminste, ik zie ze hier om me heen ook steeds hoe meer verschijnen. Die tekening van je zusje, die zijn idd het mooiste. Maar die mag ze gerust het hele jaar geven.

    Love As Always
    Di Mario

    En toch wens ik je mooie feestdagen en een goede jaarwisseling met een geweldig 2018

  2. Help, wat ik mis aan kerstgevoel zit allemaal in jou 😆 Jij bent precies helemaal het tegenovergestelde van kerst wat ik ben.
    Nou ja, als je plezier hebt in alles is het goed. Ik vind alleen het samenzijn fijn. Fijne dagen 🙂

Geef een reactie