De gouden gleuf


“Misschien heb ik wel een gouden kut.” Ze lacht, neemt een graai uit de bak met chips die op tafel staat en schudt haar hoofd. Ik kijk mijn beste vriendin serieus aan en wacht op antwoord. Ze slaat de chips naar achter, neemt een slok cola en kijkt mij al lachend aan.

“Een gouden kut zou wel het een en ander verklaren, ja.” Mijn handen slaan zich samen voor mijn ogen, mijn mobiel krijgt een enkeltje tafel en ik zucht. Het mannelijk geslacht, is een pain in the freaking ass.
Mochten jullie zo doorgaan heren, dan denk ik dat mijn beste vriendin jullie de rekening gaat sturen. Ze speelt namelijk al maanden voor gratis klaagbaak, psycholoog en mentale support dame in tijden van nood.

“Is het dan de DrunkJunk weer?”, vraagt ze met enige aarzeling. Mevrouw Sweetie en de DrunkJunk zullen nooit geen vrienden worden. Ze heeft hem nog nooit ontmoet, maar kan zijn bloed nu al drinken.
“Hij is slecht voor je, kijk naar hoe hij in het leven staat. Jij drinkt niet, je rookt niet en jij wit je neus niet.” Ik kijk haar aan, schud mijn hoofd en vertel haar dat het niet alleen de DrunkJunk is.

Een paar weken geleden had ik er genoeg van. De huppelende puppies, de kwijlende galbakken en al het andere gladjanussen volk. Ik stuurde de DrunkJunk weg, liet de RooieRedneck weten dat hij geen vreemde ideeën in zijn hoofd moest halen en vertelde meneer Lakbal dat hij even een paar ballen moest gaan zoeken. Het schooljongetje maakte ik wijs, dat hij maar braaf naar een nonnetje moest zoeken. Aangezien ik moeders grootste nachtmerrie zou zijn. Meneertje Ego was al foetsie en de Ex-eflex liet al een paar dagen niets meer van zich horen.

De rust, was geweldig. Slapen zonder dronken wake up calls, geen ge-lieverd wanneer ik vertelde waar het op stond en geen gebazel over wat wel en geen toffe muziek zou zijn. Geen knaapjes, geen mannen, geen perverselingen. Gewoon, heerlijke rust.

“De Hufter heeft mij vannacht geprobeerd te bellen, om negen over twee.” Omdat hij op de weigerlijst staat, krijgt het low life der aarde direct mijn voicemail. Natuurlijk spreekt hij niets in, maar mijn provider stuurt wel een automatisch berichtje. “Oproep gemist van 06-FuckingGetALife. Geen voicemailbericht ingesproken.”

Zo stoer als ik ben, draai ik mij om. Slaap ik verder, droom ik door. Zeker om negen over twee ’s nachts. Ik kan er niet bij met mijn verstand, vraag mij af waarom loslatenvoor hem, zo lastig is. Waarom hij het maar blijft proberen. Mijn vajayjay moet haast wel van goud zijn, denk je niet?

Mevrouw Sweetie gniffelt, haalt haar wenkbrauwen op en geeft mij mijn geliefde water aan. Ze verteld me dat hij waarschijnlijk gekweld wordt door zijn geweten. Zichzelf niet in de spiegel meer kan aankijken, wanhopig op zoek is naar vergiffenis.
Iets wat ik hem trouwens wel kan geven. Het is wat het is, vreemdgaande scums heb je overal en hij is slechts een van de zovele. Alleen die gouden gleuf, nee. Dat blijft voor hem een sprookje.

Bron afbeelding.

23 comments on “De gouden gleuf

  1. Het is dat ik het de energie niet waar vindt, anders zou ik er een emmer water overheen gooien. Vlammetje dooft vanzelf wel, ooit zal de zuurstof toch wel op zijn. Zeker gevalletje kortsluiting in zijn bovenkamer.

 1. Sprookjes moeten ook sprookjes blijven natuurlijk. Anders s het geen sprookje meer.
  Maar wat bezield iemand om rond dat tijdstip zijn ex te gaan bellen. Als je dan spijt hebt of ergens over wilt praten, dan doe je dat toch op een beetje een redelijk tijdstip?
  Vergeven is goed. Vergeten wat hij deed moet je niet doen. Anders kan het zich herhalen.

  1. Ooit hebben we het weer ‘geprobeerd’. Ik was niet zo slim, serieus een van de domste dingen die ik ooit gedaan heb. Vergeven dat ging, het vergeten niet.
   Ik denk dat het tijdstip van het telefoontje wel laat zien, hoe hij altijd aan anderen dacht. Niet. Ach, stiekem mag ik hem wel dankbaar zijn.

 2. Anders wil ik je telefoon wel opnemen 😉 Hij is altijd al zo geweest… liefde maakt blind… die gouden gleuf… denk persoonlijk dat het gewoon aan jou ligt… houding en snijdende ogen xje

  1. Maar dan wel opnemen met “u spreekt met de assistent van mevrouw Star”. Ja ik weet het, maar die roze bril stond me gewoon zo geweldig. Net als die attitude van me 😉 xxxjes

  1. Van huisdieren in de slaapkamer ben ik nooit geen fan geweest. Ze bedoelen het goed, maar maken je wakker of verstoren de rust. Misschien de telefoon ook maar eens weglaten.

 3. Mijn ex vriendje is er ook zo één, altijd weer opnieuw bellen, smsen, mooie lieve woordjes waarmee hij het, ik wil alleen maar met je naar bed mooi inpakte. Inmiddels kan ik hem dan alleen nog maar hard uit lachen. Helemaal toen hij vorig jaar na een jaar stilte ineens weer wat stuurde via whatsapp, met zijn profiel foto waar hij opstaat met zijn huidige vriendin… echt hoor, sommige mensen veranderen nooit. Loser met een grote L.

 4. Het kan weer zo op een tegeltje, Cassilda: “Het mannelijk geslacht, is een pain in the freaking ass”. Amen, en om die reden zijn de vrouwen gezegend met een vagina.

Geef een reactie