Dat weer

“Je weet wat ze zeggen… koude winters, warme zomers.” Hij kijkt, knikt en ziet mij denken. Ik heb een hekel aan kou, dus een warme zomer klinkt niet verkeerd in de oren. Alles beter dan de kou die mijn botten doet verdoven. Mijn handen zijn ijspegels, mijn benen trillen en ik weet het zeker… de winter is niets voor mij.

“Als de lente en herfst dan maar zacht zijn.” Hij kijkt nog steeds, maar heeft nu een vraag in zijn ogen. Zonder twijfel weet ik wat hij denkt. Hij wil weten waarom ik hoop op zachte lente dagen, waarbij de zon de natuur laat spelen met haar stralen. Zacht vallen ze op het gras en voeden zij de vlakte die spoedig vol bloemen en nieuw leven zal zijn.
Hij wil weten waarom ik hoop op een zachte herfst. Eentje waarbij de wind met bladeren speelt. Dolt met de lange, zachte haren van alle tienermeisjes, terwijl de jongens, koppig als ze zijn, zonder jas gaan voetballen.
Hij wil weten waarom ik smacht naar de zachte seizoenen.

“Anders hebben we het hele jaar ruzie.” Hij kijkt en weet dat ik gelijk heb. In de vrieskou verander ik in een kwaadaardige yeti die niets liever wil dan een lange en diepe winterslaap houden. In de zomer verandert hij in een zuchtende, puffende en klagende kleine jongen. Een klein kind dat zodra de zon schijnt het beste humeur van de Duivel steelt.

Hij lacht. Ik lach. Oh. Misschien valt het dan allemaal wel mee.

7 comments on “Dat weer

 1. wahahahhaha, oh ja?? wat erg eigenlijk, want de winters en de koude voorjaarsdagen met prachtige zonsondergangen, ohhh daar kan ik zo van genieten… jammer voor je, maar ik hoop dat je snel lekker weertje krijgt, wel grappig om te zien zo’n roodaanlopend kind 🙂

 2. Onbereikbaar?

  vele soortgenoten houden van sneeuw en ijs
  anderen geven de voorkeur
  aan een zongebruinde kleur
  waarschijnlijk ligt daar tussenin het paradijs

  Lenjef 🙂

 3. Goede morgen Cassilda, ik zou zelf niet graag in een land zonder duidelijke seizoenen wonen. Juist die afwisseling vind ik fijn. Mijn favoriete seizoen is wel de herfst maar ook de andere drie zijn fijn om mee te maken.
  Fijne zondag gewenst.

Geef een reactie