Burgertrut

Vol woede spel ik mijn naam. De letters vliegen snel de ruimte door. Mevrouw Burgertrut weet niet wat haar overkomt. Ze noteert de letters met alle haast die ze kan vinden en vraagt vervolgens om mijn telefoonnummer. Dat ik het liefste mijn oversized toestel in haar gehoorgangen zou duwen, om haar brains eens wakker te schudden is eigenlijk overbodige informatie. Maar, daardoor niet minder waar.

Respect voor Dienders. We lezen deze bullshit elke dag, overal. Zielige agenten die hun leven niet zeker zijn. De jeugd van tegenwoordig die de sterke arm van de wet behandeld als oud vuil en misschien soms zelf nog wel erger dan dat. We hebben in het jaar tweeduizendvijftien te weinig respect voor onze troepen der pisvingers. Triest. En soms, heel dik verdiend.

“Kan ik ergens de leiding vinden?”

Alsof ze uit de plasticfabriek gestapt was, kwam zij binnen. Mevrouw Burgertrut was het gezicht van het bureau en droeg daarom ook de nodige plamuur om alle barsten, scheuren en imperfecties te verbergen. Met een attitude from Hell kwam zij binnen waggelen en schijnbaar waren wij vergeten om de rode loper uit te rollen. Op kleine poten met hoge hakken liep het trutje mijn kant op, al vragende waar de leiding dan toch bleef. Mevrouw Burgertrut verwachte waarschijnlijk een soort kloon van zichzelf.

“Dat ben ik.”

Nu weet ik heus wel, dat ik er niet uit zie als een typisch leidinggevend miepje. Niets aan mij is gewoon en dat wil ik eigenlijk ook zou houden. Het leven is al saai genoeg, dus waarom zou ik ook een bezoekje aan de Plastic.Uit.China fabriek brengen.

“Jij? Oh.. nou ik ben hier om…”

Agenten in een volle winkel, dat trekt scheve gezichten. Gezwats en gesmoes. Zaken die ik niet in mijn kleine schoenendoos wil hebben. Ik kap de Burgerpoes af en vertel haar dat ze even mee mag lopen naar het verblijf. Als blikken konden doden, dan lag ik daar. Stuiptrekkend, smekend om reanimatie. Iets, wat Mevrouw Wet mij nooit zou geven.

“Dat praat makkelijker eh Dametje.”

Het hele ‘eh Dametje’ deed het. Mevrouw Burgertrut werd er niet vriendelijker op en haar vragen maakte plaats voor verwijten. Voor opdrachten. Voor gezwats waar mijn nekharen rechtovereind van gingen staan. Schijnbaar vond deze Dame der Wet dat we haar even anders hadden moeten behandelen.
Waarschijnlijk had ik dat ook moeten doen. Maarja, daar gaan we meteen al de mist mee in.

Ik moet helemaal niets. Ik mag. Ik heb de optie. Een keus. Een mogelijkheid om zelf te beslissen op welke manier ik iemand bijsta. Iets waar ik heel dankbaar voor ben. Ik moet helemaal niets.

“Dus, je hebt het niet?”

Nu kan ik niet helemaal uit over dat wat ik haar niet kon geven. Wel kan ik jullie vertellen dat deze Agente from Hell even een bezoekje mag brengen aan een gehoorspecialist. Als ik nee zeg, dan bedoel ik nee. Als ik je een uitleg geef, verwacht ik dat er toch wel aandacht naar mijn woorden gaat. Doe je dat niet, dan krijg je de rambam maar.
Dan word ik bot. Kil en van mij part ben je de Koning, aan de boom hangen kan iedereen.

“Mag ik je naam even?!!!”

Tjongejonge, ga toch knikkeren.

En daarom, daarom verdienen sommige dienders hun apenpakje niet. Ga boeven vangen.

Bron afbeelding.

18 comments on “Burgertrut

  1. De wijkagent bij ons is serieus echt een voorbeeld voor de rest. Hij is heel normaal, kent iedereen en doet zoals iedereen. Met hem wil je praten. Met die bureautrutjes wil ik dat niet. Die geven om macht, of het schijnvertoon ervan.

 1. Ben het helemaal met je eens. Hoewel ik niet precies op kan maken wat er precies gebeurde weet ik wel dat de lange arm der wet flinke misvormde tentakels heeft.

  Zo kreeg ik een keer onterecht een parkeerboete. Ik had door een fout tot de volgende dag betaald.
  Ik ging met mijn bewijs en de boete naar de politie en zij zeiden me dat ik dat bewijs wel van iemand had die wel had betaald.
  Naar de rechtbank leverde voor mij uiteindelijk op dat ik toch moest betalen want ik had dat kaartje vast van.. ja je raad het al.
  Ik heb totaal geen respect voor dit soort lui.
  Mijn support heb je! 😀

  1. In de eerste instantie was er niets aan de hand, tot Mevrouw liet merken dat ze niemand serieus nam. Daar kan ik zo kwaad om worden, ze zijn er voor iedereen. Moeten dus iedereen wel in hun ding laten.
   Vervolgens probeerde ze mijn woorden te verdraaien en liet mij serieus meerdere keren mijn verhaal herhalen. Alsof ik geen Nederlands spreek, of zij het niet verstond. Ik had beter met rooksignalen kunnen werken. Ach ach ach, ik kan er echt pissig om worden.
   Agentje spelen is heel iets anders dan er een echt kunnen zijn.

  1. Jaren geleden kon ik na eigen ‘speurwerk’ de voor en achternaam geven van iemand die met vals geld rommelde. Je raadt het al, werd niets mee gedaan. Echt niets, want ik heb het zelfs nog via meld misdaad anoniem geprobeerd en daar werd al helemaal vreemd gedaan. Arrgggghh, Zolang ze maar kunnen incasseren zonder echt te hoeven werken.

 2. Proefpersonen gezocht

  sommige mensen die ziek zijn hebben last van hun buik
  soms ligt er dan iets onverteerbaars op de maag
  zoals onrechtvaardigheid, een groeiende plaag
  helaas bestaat er geen medicatie tegen machtsmisbruik

  Lenjef

 3. Tja, de meningen zijn altijd verdeeld over dit soort “agentjes”. Weet natuurlijk niet wat er bij jullie is gebeurd? Maar ik heb een keer op Valentijnsdag een boete gekregen omdat ik het spoor over fietste wat net dicht ging.. Tot op de dag van vandaag heb ik die nog steeds niet gekregen. Dat vond ik toch wel aardig/lief van die meneer. Misschien hielp het wel dat het geen smoes was dat ik al te laat bij mijn ex was..

  1. Mevrouw de Agent dacht gewoon even dat ik wel naar haar opdrachten zou luisteren. Nu heeft ze alleen een probleem, in mijn winkel schijn ik nogal slecht te luisteren naar anderen. Zeker als ze het inlevingsvermogen van een potvis hebben en dingen aannemen zonder enig enkel bewijs.

Geef een reactie