Blogspiratie Tag

De meeste onder ons zullen het met mij eens zijn als ik vertel dat vragen antwoorden brengen. Degene die mij al iets langer dan vandaag kennen schudden hun hoofd met een kleine glimlach. Nee, Cassilda. Dit geloof je zelf ook niet. Vragen brengen vragen tot er een moment komt dat zelfs de vraag geen antwoord meer kan bedenken. Het is de weg van het leven, mijn favoriete bezigheid. Vragen.

Een paar dagen geleden ontving ik de eer om de tag ‘bloginspiratie’ eens in te vullen. Vandaag de dag, dat ik niet enkel Myriam van bubbliciouslyme mag bedanken voor de tag, maar ook eens mag spuien met antwoorden. Vragen. Ach, wat maakt het allemaal ook uit?
De blog van Myriam volg ik nog niet zo heel lang, maar deze prachtige dame verveeld nooit. Mocht je even niets te doen hebben, neem eens een kijkje! Deze tante heeft pit en vuurt dit af met alle kalmte die ze vinden kan.

De regels;

 • Link naar deze blogpost
 • (de schepper achter de tag)

 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier
 • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Ach gosh, wat ben ik braaf vandaag. Drie van de vier regels zullen gevolgd worden, zonder enig gemopper. Ik gebruik voor de meeste verhalen een afbeelding. Gewoon, omdat het kan. Omdat dit naar mijn idee het gezwats is meer pit geeft en omdat wanneer de woorden gedeeld worden, het met een voorbeeld afbeelding aantrekkelijker is.
Antwoorden op mijn manier. Ik zou niet weten hoe het anders zou kunnen. Maar, het taggen van vijf andere bloggers? Nee. Geen haar op mijn hoofd. Mocht je het leuk vinden, neem hem over. Doe er mee wat je wil, maar voel je niet verplicht. Nou, lets go!

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Het probleem is dat het soms zo druk is in mijn bovenkamer dat er niets zinnigs uit komt. Te veel inspiratie of te veel zelfkritiek zijn mijn grootste bloggers falen. Ik wil veel in een korte tijd en schijnbaar is dit een onmogelijke combinatie. Tegenwoordig schrijf ik kleine ideeën op, wil het niet lukken dan wachten op een betere flow. Het komt zoals het komt.

Als de woorden even niet uit je vingers komen, hoe voel jij je dan?

Verschrikkelijk. Het scheelt op sommige momenten weinig voordat iemand mij opsluit in een dwangbuis en ik trek de haren nog net niet uit mijn hoofd. Toch zit er op deze momenten weinig anders op dan gewoon door blijven gaan. De woorden zijn niet degene met macht, ik ben het meisje wat ze neer zet. Een gevalletje, opdonderen ik ben de baas dus.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Tijdens het echte schrijven van verhalen ben ik heel lastig uit mijn concentratie te halen. Al staat er een rooie donder, vol met tatts, naakt in de kamer met een pizza van Domino’s.. ik ben er niet. Maar, dit is echt alleen tijdens het tikken. De fases voor en na zijn een ander verhaal. Verstrooid, druk met van alles behalve het verhaal en gewoon overal en nergens tegelijkertijd. Iets waar ik aan moet werken.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Ouderwets beginnen met pen en papier. De meeste verhalen beginnen zo. Ik neem een paar woorden, schrijf er van alles om heen en begin een samenvatting te maken van wat ik zie. Niet altijd nodig, maar wel wanneer ik echt voor iets wil gaan. (Verhalen zoals; onschuldig zaad, how low can you go, sixteen and sexting, waarom er zo veel wordt geluld en de boom worstelt.)
Maar, er zijn ook momenten die ik koester. De woorden vliegen mijn hoofd uit en staan binnen enkele minuten op het scherm of papier. Zonder enige moeite. Maanmeisje is hier een perfect voorbeeld van. Het vloog en het stond en jezus wat was ik trots.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Muziek, inspiratie en Cassilda? Moet ik deze vraag echt beantwoorden? De muziek staat al aan wanneer ik mijn ogen open en is er wanneer ik in slaap val. Muziek is er altijd. Zelfs als het stil is. Maar, er valt niet te schrijven met alle soorten muziek. Sommige nummers brengen alleen maar blokkades of zorgen voor een overdosis aan plannen. Muziek helpt altijd. Ook al is het van de wal in de sloot.

Waar ontstaan de beste ideeën?

Daar waar zonnestralen de duisternis doen inzien dat het altijd nog erger kan. Op momenten dat ik aan het plafondstaren ben, of gewoon een lekker stuk zie lopen. Wat, met mijn belevingen en fantasie is er altijd wel een idee. En zo niet, springt het vaak onverwacht in mijn gedachten. Het idee is geen probleem, de uitwerking en het uiteindelijke resultaat. Tjah, daar gaat soms wat strijd in zitten.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Het maakt mij niet uit waar, als ik iets op papier kan zetten komt het goed. Natuurlijk heb ik een voorkeur, alleen achter mijn bureau met veel licht, een volle fles water en schreeuwende gitaren. Zonder een piepende telefoon, yeah.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Een wat? Doe eens even niet zo gek. Hoe kan ik mijzelf zijn als ik een bijbel zou volgen. Ik doe wat ik wil en sta hier achter. Feedback is altijd van harte welkom en als ik mijn verhaaltjes zo af en toe terug lees zie ik de dingen zacht veranderen. Maar, nee. Geen blogbijbel en die komt er ook niet. Tenzij ik hem zelf schrijf.

Welke bloggers inspireren jou?

Stiekem denk ik dat deze vraag anders gesteld had moeten worden. Welke bloggers verbazen jou? Welke bloggers zetten jou aan het denken? Bij welke bloggers denk jij, wow freaking respect? Ja, al deze vragen hadden beter aangesloten bij mijn antwoord.

Ik heb groot respect voor John. Hij plaatst elke dag iets en zijn verhalen brengen ook prachtige foto’s. Jaap heeft een oog voor pracht en verrast iedereen met foto’s die echt woorden wegnemen. Lis en Michiel zijn helden. Hun woorden zetten mensen aan het denken. Het valt mij op dat dit super viertal ook echt staat voor hun ding. Rotsvaste bloggers.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Boys will be boys. Drama will be drama en ik, ik schrijf over alles wat ik tegenkom. Ergernissen zijn een ding, vragen hebben een voorliefde en soms.. doe ik maar wat. Vreemd genoeg krijgen de verhalen waar ik maar gewoon wat doe vaak de meeste reacties, de tofste feedback en al het lof wat ik totaal niet verwacht. Jullie zijn een beetje gek soms, of misschien ben ik de grootste.

Zo. Dat is het dan.

21 comments on “Blogspiratie Tag

 1. Het eerste probleem wat je beschrijft heb ik ook. Zo druk in mijn bovenkamer.. En dan nog de afleidingen van de omgeving. Daarom blog ik zoals ik nu doe, en geen echte verhalen. Aan de andere kan, zo kennen mensen me nu dus dat zit wel snor.
  Leuke invulling heb je gegeven en thanks voor de vernoeming 😀
  2 clips vandaag. Dubbel verwent dus.
  Leuke foto bij je blog.

  1. Ja het prinsesje was zelf ook erg blij toen ze vanochtend zag dat ze een plekje had gekregen. 😛 Vernoeming heb je echt dubbel en dwars verdient! Ik vind de manier waarop je blogt leuk, lekker blijven gaan zoals jij dat wil 😀

 2. Wij hebben duidelijk iets gemeen: ons denken bonst steeds tegen ons plafond en we schrijven met pen op papier. Dat lees ik nog zelden, wat leuk dat jij dat ook doet!
  Leuk je reactie op de blogbijbel. Vind ik eerlijk gezegd een een stomme vraag…
  Ik heb je weer een beetje meer leren kennen 😉
  Liefs Kakel

 3. Hey, Cassilda. Super bedankt om de blogtag op zo een mooie manier op te nemen, Niet dat ik iets anders had verwacht van jou hoor. Ik vraag me nu wel constant af of ik zou afgeleid zijn mocht er in mijn kamer plots een rooie donder, vol met tatts, naakt staan wezen? Dat moet ik één dezer toch eens uitproberen lijkt me 😉

 4. Hey, wat gaaf dat ik genoemd ben. Thanks. Een aantal van je antwoorden zijn heel herkenbaar. Zo ga ik soms gewoon aan de wandel en laat het me overkomen. Het zijn vaak de mooiste foto’s. En gewoon je hart volgen. Dan komen de mooiste ogenblikken op je pad. Bijvoorbeeld een slaapkamermomentje met een rooie donder 😉

 5. Wie ben je?

  niemand kan vertellen wie je in de diepte echt bent
  zelfs als men je naakt ziet
  de buitenkant toont het niet
  het innerlijke, dat blijft ook voor jezelf iets onbekend

  Knap schrijfsel weer, Cassilda!
  Lenjef 🙂

 6. Nououou, heel herkenbaar hoor.
  Dat de woordenbrij rondtolt maar het moet ook nog ff aan het digitale scherm worden toevertrouwd.
  Trots ben ik hoor, om jouw heldin te mogen zijn. Yeehaaaaa.

  U rock. Wat je ook schrijft, maar ik houd erg van jouw duistere poëtische schrijfsels.
  Xxx

 7. Mooi dat je het laat komen zoals het komt als het op schrijven aankomt. Dat is zeker het beste als je inspiratie hebt (of niet). Forceren heeft meestal toch geen zin bij schrijven. Bij mij komen de ideeën heel vaak onder de douche, een van de weinige plekken waar het lastig is om notities te maken. Stom.

Geef een reactie