Blogmannen

Tweemeternogiets, rood en vol met plakplaatjes. Als het even kon dan toverde ik de punker zo uit mijn damestasje en leefde we nog lang, gelukkig en met wat gehoorschade. Mannen zijn geweldig. Mannen zijn irritant. Mannen die bloggen? Bestaan die? Of is de bloggende man nog zeldzamer dan die ene rode punker?

MetroPaul heeft een geweldige tag bedacht; blogmannen. Een tag vol met vragen om de mannen in de blogwereld eens in het zonnetje te zetten. Want, wij dames.. wij blokken soms hun pad. Dus dames, buik in. Lezen en geniet van alle onderstaande mannenblogs.

Welke vijf mannelijke bloggers volg jij?
Vijf? Er zijn zo veel toffe mannenblogs die ik met veel plezier volg. Nu ik er even bij stil sta, realiseer ik dat ik eigenlijk meer mannen volg dan dames. De meeste damesblogs check ik eens in de twee weken. Dan lees ik even vluchtig en sluit ik vervolgens vaak zonder reageren weer af.
De mannenblogs van dit moment; Michiel, John, Paul, Dennis, Simon, Harrij, Lenjef en echt niet te vergeten Jaap. Oh, de blog van DiMario vind ik ook zo leuk! (Al is het alleen maar voor de spreuken en alle feiten.) Nu ik eigenlijk wil stoppen met mannelijke bloggers delen springen er nog zo veel meer in mijn hoofd. Jeetjemina, wat dachten jullie van Ivan (die wel eens wat meer mag bloggen) Okรฉ, nu ga ik stoppen.

Wie van deze mannen is jouw favoriete blogger? En waarom?
Dit is eigenlijk best een lastige vraag. Ik wil helemaal niet kiezen, want elke mannenblog die ik volg, volg ik met een reden. De verhalen van Michiel zijn geweldig, ze nemen je mee. John maakt van hele dagelijkse dingen de leukste stukjes en versiert ze met de mooiste foto’s. Simon doet een beetje vreemd en maakt daar in zijn teksten heel handig gebruik van. Lenjef kan met woorden toveren, net zoals Harrij dit geweldig kan. DiMario is een van de meest leerzame blogs die ik ooit tegenkwam. Paul vertelt zo lekker en laat zien dat we met z’n alle soms niet helemaal lekker bezig zijn. Dennis heeft verstand van de tofste tunes en deelt deze al jaren graag met iedereen. Zie je, elke blog heeft wel iets wat pakkend is. Niet overtuigd? Spiek dan maar eens bij Jaap, want zijn foto’s vertellen zonder een woord, hele verhalen.
Als ik echt zou moeten kiezen, dan ga ik voor de blog van Michiel. Hij schrijft prachtige verhalen en weet alles keer op keer heel herkenbaar te maken.

Heb je een voorkeur voor een blog van mannen of vrouwen? En zo ja, waarom?
Helaas ken ik maar weinig vrouwenblogs die niet kakelen over beauty. (Zonder een afschuwelijke layout.) Ik heb dus wel sneller de neiging om voor de mannenblog te stemmen. Alhoewel Lis en Sammie echt geweldige dames zijn, de uitzondering op de regel.

Wat is jouw verklaring voor het feit dat bloggende mannen in de minderheid zijn?
Beautyblogs. Geen haat aan dit soort blogs, er zijn er gewoon zo veel.

Wat moeten mannelijke bloggers doen om op te vallen?
Tweemeternogiets, rood en vol met plakplaatjes. Punk. Metal. Rockabilly. Zoiets? Nee, zonder gekkigheid. Ik denk dat wanneer je wil op vallen het al te laat is. Vol houden en blog over dat wat dichtbij staat. Niet meegaan in de flow van een ander.

Wat is jouw favoriete blogpost geschreven door een man?
Best een lastige dit. Ik volg redelijk wat blogs en vind hier de mooiste teksten en meningen. De blog van Ivan -way back- is nog steeds een van die teksten. (Kun je hier vinden.) Lenjef weet altijd prachtig met woorden te spelen. Hij trakteerde ons hier ook op iets prachtigs. Ook ben ik groot fan van Piet Kreel. Iets wat eigenlijk geen uitleg nodig heeft.

Welke man moet er volgens jou morgen een blog beginnen? En waarom?
Een pastoor. Vol met de biechtverhalen van zijn gasten. Als hoeren bloggen, dan mag de kerk dat vast ook wel. Nu klinkt dit misschien als een grap, maar ik ben serieus. Er bestaan een aantal lichtekooien blogs, sommige met best boeiende verhalen. Maar die van de pastoor? Ik heb hem nog niet gevonden.
Ook vind ik dat meneer Spraakzaam zijn creaties wel eens online mag gooien. Hij vindt het internet maar een vaag iets en luistert dus niet. Ook mag de Alpha wel eens een blogpoging doen. Ach, iedereen die wil bloggen moet er voor gaan. Zo niet, dan niet.

Welke beginnende mannelijke blogger vind jij een aanstormend talent?
Simon. Niet een echte beginner. Stiekem ook weer wel.

Nomineer enkele bloggers voor deze tag.
Ik ben geen doortagger, mocht je het over willen nemen; gewoon doen!


Behalve leuk zingen kan Daniel Graves ook nog aardig bloggen.

Bron afbeelding.

38 comments on “Blogmannen

 1. De spreuk op de foto is in ieder geval al geweldig. Precies op mijn life geschreven al zou ik deze niet als tattoo nemen.
  Bedankt weer voor de plek op je blog. Ik heb wel gemerkt dat ik anders blog dan de andere mannen. En veel mannen vinden mijn blog maar niets ๐Ÿ˜€ En dat vind ik wel okรฉ. Anders zou ik toch te veel meezwemmen.

 2. Dank dank dank. Mooie tekst in je foto trouwens. Dat meezwemmen is toch maar niets. De mannenbloggers die ik volg, mwho.. dat zijn er nog wel enkele. De vrouwen zijn niet van de beauty-blogs. Daar heb ik niet zoveel mee. Ik weet niet eens waar alles voor is. En dan ook nog in 6000 verschillende kleuren. pffff. Ieder zijn eigen stijl, daar hou ik wel van.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Leuke tag. Ik volg ook graag mannen blogs omdat die net niet over schoonheid, mode en diy gaan. Daar zijn er werkelijk al meer dan genoeg van. Aan de andere kant volg ik ook hรฉรฉl wat vrouwelijke blogsters die het evenmin over schoonheid, mode en DIY’s hebben. Heerlijk dat er zo ook velen zijn. Ik denk dat ik deze tag maar eens overneem ๐Ÿ™‚

  1. Het is soms echt zoeken naar de originele blogs. Ben benieuwd naar jouw versie van de mannentag! Denk dat Paul van MetroPaul ook wel heel benieuwd is. Zijn tag vliegt rond momenteel ๐Ÿ˜€

 4. Leuk dat je de tag hebt ingevuld en lief dat je me noemt! dat ik 1 van de weinige dames ben.. Ik voel me vereerd ๐Ÿ˜‰ Maar jij bent ook een toppertje en toppertjes zoeken elkaar op ๐Ÿ˜‰

 5. Dankjewel!

  Cassilda,
  je hebt
  een schrijfstijl die me enorm ligt

  het is een waar genot mijn blik te laten dwalen
  door jouw onnavolgbaar diepzinnige verhalen

  vaak de bron
  van een allicht
  door jou graag gelezen gedicht ๐Ÿ™‚

  Lenjef

 6. Volgens mij ben ik meer een jongensmeisje dan een meisjesmeisje. Met make-up en de nieuwe collectie showen, heb ik niet zoveel. Ik lees ze graag de mannelijke bloggers.

Geef een reactie