Ergernissen

ergernissen
Ze zijn er. Irritante eigenschappen aan/achter/bij/door/vul.hier.een.ander.irritant.woord.in het bloggen. Meer dan eens. Vaker dan soms. Het is er gewoon en soms zou ik bijna de haren uit mijn hoofd willen trekken. Dat ik dit niet doe heeft met mijn ijdelheid te maken. Maar, bloggen is soms gewoon verrekte irritant.

Je ziet ze steeds vaker. Dankbaarheidslijstjes. Feiten waar bloggers gelukkig van worden. Sommige harten zijn snel gevuld en andere bloggers zijn gewoon ondankbare krengen die hun geluk laten afhangen aan materiële zaken. Een Starbucks moment met hun besteblogbollie. Ja. BlogBollie. Omdat Blogvriendinnetje niet klinkt.

Hoe dan ook. Het kan ook anders. We mogen best eens zeuren. Zeiken over het leed. Schelden op de irritante kanten aan/achter/bij/door/vul.hier.een.ander.irritant.woord.in het bloggen. En dat is precies wat ik eens ga doen.

Aanschouw, mijn zeiklijst:

Reacties. – Reacties zijn leuk. Je leert bezoekers kennen, andere blogs ontdekken en bouwt zo nu en dan een band op met iemand. Iemand die je anders niet zou kennen. Laat staan mee zou communiceren. Maar. Dan gebeurt het. Soms ontvang je reacties die wal nog kant raken. Als een tang op een varken. Het slaat gewoon nergens op. De reactie van de bezoeker gaat niet over het verhaal, of nog erger.. de bezoeker vraagt naar iets wat duidelijk vermeld staat. Met hoofdletters en neon-verlichting. Ja lieve dames en heren, sommige reacties gaan echt helemaal nergens over.

Spam. – Voor de bloggers onder ons heeft ‘spam’ geen uitleg nodig. Schoenen voor bijna niets, viagra voor mijn vriendins plezier, of zielige mensjes aan de andere kant van de wereld die smeken voor een paar centen. Ze liggen allemaal met elkaar te rollebollen in mijn spam. Soms trekken ze een reactie die wel gewenst is mee, en duik ik met gevaar voor eigen leven in het spam-vat. Gelukkig leef ik nog. Nog wel.

Stalkers. – Tenzij je heilige maagd Maria bent, of niemand in het echte leven verteld dat je blogt.. jij hebt ze. Kruipende, smerige, achterbakse stalkers. Oke, misschien is het oma wel. Die stiekem mee leest zonder ooit iets te zeggen. Maar, vergeet je ex niet. Die ene collega die je drie weken geleden nog voor het blok gooide en die verrotte overbuurvrouw. Er zijn mensen die je liever niet op de blog wilt hebben. En toch komen ze. Lezen ze. Oordelen ze. Want stalkers weten het altijd beter.

Oordelen. – Voor vandaag mijn laatste ergernis. Oordelen. Bezoekers vormen een beeld. Ze komen dagelijks, lezen, onthouden en maken een beeld in hun hoofd. Jij bent die ene handige Harrie. Lompe Loes. De spraakwaterval die altijd verhalen vol humor plaatst. Een woordenkunstenaar die nooit dat omschrijft wat er is. Een vage vent, een dwaze doos. Zo ontving ik ooit een mail. Ik was maar een slecht mens. Bracht de wereld met mijn duistere verhalen alleen maar pijn en ellende. Dat ik stiekem over het zebrapad huppel schreeuw ik niet van de daken af. Dit feit neemt zo’n fijne emailstuurder niet mee in zijn oordeelvorming. Dus. Doe maar rustig.

Of je dit serieus moet nemen?

Ongeveer net zo serieus als al die ‘kijk mij eens geweldig blij zijn’-artikelen. Doe er mee wat je niet laten kan. Maar alsjeblieft, print dit verhaal niet uit om er vervolgens je reet mee af te vegen. Want dan heb ik weer iets om over te mopperen.

Bron afbeelding.

21 comments on “Ergernissen

 1. Zo dat is even lang geleden dat ik dit nummer heb gehoord.. Grijs heb ik het gedraaid. Het ergste vind ik de stalkers. Dat je een oordeelt velt over iemand die je niet kent.. moet jij weten. Maar stalkers. brrrr. in het echte leven kom je ze dan tegen. Zeg je wat.. en dan heb je kans dat sommige stalkers zeggen.. wist ik al… had ik gezien. Zo heb ik een hele lijst van mijn fb gewist.. Stalkers die alleen maar komen lezen, komen oordelen en niets zeggen. Voor spammers ben ik het laatste half jaar bijna niet interessant meer. Denk hooguit vier spammers per week. Valt mee dus.

  Love As Always
  Di Mario

  1. Naar deze dame luisteren doe ik al jaren niet meer. Of het moet toevallig op de radio voorbij komen. Toch popte het als advies omhoog gisteren op youtube en ik dacht why the hell not. Ze kan prachtig zingen.
   Ja ik heb zelfs ooit in de AH gehad dat een kennis uit het niets over iets begon wat ik geplaatst had. Dat was creepy. Het is natuurlijk wel te verwachten als je openbaar blogt, maar het blijft vreemd. Wat heb je gedaan om de spammers tegen te gaan?

   1. Naast Aksimet eigenlijk niet, misschien zijn het de woorden die ik gebruik… Het is nu redelijk rustig. Er zijn ook weleens tijden geweest dat ik er 100 per dag had… Maar ik moet zeggen. Aksimet zit er niet vaak naast.

    Love As Always
    Di Mario

 2. Ja, reacties, ik schijt er soms zo ontzettend de peuken van dat ik al een paar keer op het punt heb gestaan te gaan bloggen zonder reactie mogelijkheid.
  Mensen die reageren met een paar woordjes… Hoe serieus neem je me dan?

  En niet alleen die ‘ik ben altijd blij’ blogs, ook die websites die tergend langzaam laden ergeren me. Kom op, we leven in 2015. Snel internet en noem maar op.
  Het enige leuke nummer van deze band 😀

  1. Het is me inderdaad wel eens opgevallen dat jij van die fijne reacties aantrekt. Ik begrijp het ook niet, je reageert om de ander te laten weten wat je denkt, of vind of kwijt wil. Misschien denken sommige mensen gewoon met wat minder woorden. 😛
   Hele langzame blogs ken ik gelukkig niet, laat ik dat ook maar zo houden. Als iets lang duurt heb ik daar echt geen zin meer in.

   1. Soms weet je ook niet zoveel te zeggen en dan zijn een paar woorden toch altijd nog beter dan niets. Als teken dat je er was en gelezen hebt.
    En ja natuurlijk denkt ieder mens anders, de manier van scjrijven zegt ook vaak al veel.
    Leuk dat je ook eens bij mij kwam kijken 😉

    1. Ja via John kwam ik op je blog terecht, ik kom nog wel een paar x terug om te spieken 😀 Je hebt gelijk, als een teken van komst is het altijd leuk. Toch zijn sommige reacties een geval apart.

 3. Ergernissen

  er zijn meer dingen die mensen ergeren dan gelukkig maken
  gevoelens en de rede branden op een heel laag pitje
  moderne heksen dragen het masker van sneeuwwitje
  en de boze wolven mag men alleen zacht strelend aanraken

  Knap geschreven, moppermeisje! 🙂
  Lenjef

  1. Mopperen dat kan ik wel 😛 “moderne heksen dragen het masker van sneeuwwitje” Dit had een echte RUMAG uitspraak kunnen zijn. De zinnen die jij tot leven brengt, ongelooflijk mooi.

 4. Voor de verandering bevalt me je muziekkeuze.
  Ik krijg de schijt van blogs die enkel zegeningen tellen. Alsof het leven alleen maar een feestje is.
  Weinig bekenden weten dat ik blog en ik zit ook niet op FB…
  Dat mensen een bepaald oordeel over je vellen is logisch. Jij schotelt ze alleen voor wat je ze voor wilt schotelen en dat is een eenzijdig beeld, want het komt maar van een kant.
  Reacties die me niet bevallen, verwijder ik.
  Lieve groet

  1. Kan me niet voorstellen dat mensen vervelende reacties bij jou achterlaten. Groot gelijk dat je de reacties dan laat verdwijnen. Het leven is inderdaad geen groot feest, sprookjes zijn niet voor niets een sprookje. En yeah voor de muziek die wel bevalt haha 😀

 5. Ik heb vandaag een ergenis blogje online, het zal je bevallen denk ik 😉 Inspiratie van jou 🙂
  De spam en de reacties van mensen die duidelijk niet gelezen hebben vind ik vooral heel irritant.

Geef een reactie