Begrijp jij het?

De zon vecht haar weg weer eens door de wolken. Zonder enige problemen breekt zij de wolkendeken in stukken. De strak blauwe hemel blijft over en schreeuwt voor victorie. Maar het einde van de wolken, is dat wel een feest waard?

De strakke blauwe lucht laat het vuilnis naar buiten komen. Kleine soabakken schreeuwen op straat naar hun smaakvandeweek en giechelen op viswijf niveau. Iets wat ik nooit aan de stad begrepen heb is het volume waarmee er gesproken wordt. Maar, om eerlijk te zijn, begrijp ik wel meerdere dingen niet.

Hier sta ik dan, voor de spiegel. Ik zie dat roze gewoon de kleur is. Voor nu. Vraag het mij niet over een aantal dagen, want dan ben ik mijn laatste haarkleur weer zat. Ik begrijp niet hoe mijn gedachten binnen enkele dagen kunnen schreeuwen voor iets nieuws.

Ik begrijp niet dat we ons allemaal zo druk maken over een pakketje wat te laat bezorgd wordt door de post, maar niemand echt weet wat er in de Schilderswijk afspeelt. Ik begrijp niet dat Griekenland in elk gesprek te vinden is, maar niemand lijkt er echt iets aan te doen.

Nee. Niemand. We praten, tot we een ons wegen. En zonder enig schuldgevoel onze laatste adem uitblazen. Ik begrijp niet, hoe de medewerkers van de bank ’s ochtends gewetenloos naar binnen kunnen lopen, terwijl ze over de daklozen heen moeten stappen. Ik overdrijf niet, kom maar eens kijken op Leiden Centraal.

Ik begrijp niet waarom ik LP’s bestel die pas vanaf de zeventiende leverbaar zijn. Ik heb hier toch helemaal geen geduld voor. Waarom lees ik niet eerst de beschrijving, voordat ik iets bestel?

Wil ik het wel begrijpen? Of laat de zon en de hitte die zij geeft mijn hersenen smelten? is mijn vermogen om te denken verloren gegaan toen er een rooie voorbij liep? Of ben ik gewoon met te veel gedachten totaal van de wereld? Ik wil het misschien niet begrijpen. Ook nog een mogelijkheid.

Wat begrijp jij niet?

Bron afbeelding.

ps. Ja, ik ben momenteel een stoute blogger. Ik reageer niet zo veel, kom minder vaak spieken en verveel jullie minder met updates. Het is druk en stiekem is dat best okรฉ.

11 comments on “Begrijp jij het?

 1. Als ik alles zou begrijpen dan loste ik alles op. De problemen voor die arme Grieken. Een huis voor de dakloze.. Helaas ben ik in veel dingen ook gewoon onwetend. Maar heb wel een engelengeduld. Dat dan weer wel. Hier op het platteland is het toch anders dan in de stad met dit weer. Helaas komen veel van die stadsmensen wel hier zomer vieren..
  M/ voor de muziek ๐Ÿ˜€

 2. Schreeuw om verandering

  alles is zoals het is onder het grote hemelgewelf
  in het mysterie van het bestaan
  blijven mensen komen en gaan
  veranderen kun je niets, behalve misschien jezelf

  Lenjef ๐Ÿ™‚

 3. Zou ik alles begrijpen, ik weet niet of ik dan nog wel gelukkig zou zijn. Dus misschien is dat wel de reden dat ik niet alles begrijp. Er zijn dan nog wel dingen die ik wel begrijp, maar niet snap. Dat is dan ook weer een dilemma.

  Love As Always
  Di mario

 4. Oh maar je leeft gelukkig nog – ergens ondergedoken kennelijk in een lichtgevende rose wolk.
  Ik dacht eigenlijk dat je nog steeds bij het Leidse station zou staan te wachten op de groep rooie naturisten die je bij me besteld had. En getuige dit blog zou dat best eens kunnen kloppen.. ๐Ÿ˜€
  Overigens onderschrijf ik jouw verontwaarding over de onverschilligheid naar hen die echt hulp nodig hebben volledig. Maar wat doe ik zelf meer dan er af en toe over bloggen of limericken … ๐Ÿ™ Wat kan je er meer aan doen… behalve proberen niet mee te doen aan de hype die vooroordelen heet ?

 5. Ik begrijp heel veel niet. Eigenlijk begrijp ik maar bar weinig. Ik zou wel meer willen begrijpen. En dat maakt het leven ook waardevoller; het willen begrijpen.

Geef een reactie