Band

Soms gebeuren er dingen, die je niet kan uitleggen. Zaken die nooit besproken kunnen worden, zoals de woorden in gedachten dansen. Woorden zijn niet genoeg, en eigenlijk laat dit al zien hoe mooi iets kan zijn.

Een klik tussen mensen is niets iets wat moet groeien. Het is er, of niet. Het is ontastbaar, onbegrijpelijk en een van de mooiste dingen die je voelen kan. Je begrijpt elkaar, weet wat er komen gaat en zou het liefste alles zo willen laten.
Dingen die goed gaan, wil je niet veranderen. Want dat wat goed gaat, heeft geen verandering nodig. Dat wat geweldig loopt, zal dat altijd blijven doen. Of in ieder geval, zo voelt het. Dingen zijn soms onbreekbaar, hoe fragiel het ook allemaal kan zijn.

Zet ons naast elkaar en je zult het zien. We zijn, twee vreemde vogels. De een, staat maar wat graag in de aandacht terwijl de ander het liefste gewoon rustig haar ding doet. Aan het gebak, terwijl er stiekem toch wel hardgelopen moet worden. We denken heel anders, maar zijn toch heel eensgezind. Dag en nacht, maar wel in de perfecte combinatie.

Vandaag is het de dag, dat afscheid nemen een twist krijgt. Mijn assistent gaat ons team verlaten, om in een ander team de sterren van de hemel te schieten. We gaan haar missen. Ik ga haar missen.

Mevrouw Twinkle, ik ga je niet alleen missen omdat ik nu mijn eigen rommel moet gaan opruimen. Niet alleen, omdat je de prullenbak weer eens verschoont, de afwas doet of stiekem aan mijn hoofd zeurt omdat ik sommige dingen toch echt moet gaan regelen.
Nee. Ik ga je missen, omdat jij jezelf bent. Jij ons team bracht naar waar wij nu staan en zonder jou alles nooit zo soepel had gegaan. Ik ga je missen, omdat je meer bent dan gewoon een assistent. Je bent een vriendin, eentje waarvan ik nooit verwacht had, tegen te komen.
Mocht je trouwens, als de trut die je bent, mij negeren in de toekomst. Dan gooi ik worst naar je hoofd.

Every new beginning comes from some other beginning’s end.

Even heb ik zitten denken, liggen denken en fuck it; staan denken. Een band is geheel persoonlijk. We kiezen iemand uit, accepteren alle shit en zien de kern. Het gevoel, het vertrouwen en weten dat het gewoon zo is. Een zeldzaam iets, wat alleen wij kennen.
Prachtig.

Bron afbeelding.

16 comments on “Band

 1. En dat is het allerbelangrijkste waarom ik met sommige mensen wel een band heb en met andere niet. Ik houd niet van neppers, fakers..
  Nee mensen die zichzelf zijn daar ben ik gek op. Heb ik respect voor. En zal ik eerder een band mee krijgen.
  En zelfs als je ogenschijnlijk niet bij elkaar past.

  Weer een leuke keus qua muziek. ๐Ÿ™‚

  1. Het nummer was een stille hint van Michiel een paar dagen terug. Toen ik de zin ‘Every new beginning comes from some other beginningโ€™s end.’ hoorde wist ik dat het er gewoon bij moest. Mijn lieve collega heeft vaak naar haar hoofd gekregen dat ze anders was dan andere, iets wat haar niet altijd in dank werd afgenomen. Ik ben zo blij dat ze zichzelf is gebleven, gewoon een echt mens. Heerlijk!

 2. Een mens komt er achter hoe hij of zij bedoeld is door zich aan anderen te spiegelen. Vaak is dat spiegelen, denk ik, een herkenning op onbewust niveau. Je ziet jezelf in die ander. Maar dan wel je onbewuste zelf. Als je dus het mooie in iemand ziet…

 3. een klik die je met iemand hebt blijft niet altijd duren.
  Soms komt er na verloop van tijd een kink in de kabel waardoor die klik er niet meer is.
  In dit geval blijft de klik er nog, maar gaat de collega zijn of haar eigen weg. Afscheid, maar misschien niet voor altijd?

  1. Mijn assistent mag naar een andere vestiging. Soms wisselen ze collega’s onderling, om zo bedrijfsblindheid te voorkomen. Gelukkig was dit geen echt afscheid. We zullen elkaar nog vaak zien, maar nog zelden op de werkvloer.
   Mocht ze ooit terugkomen, spring ik zeker een gat in de lucht. Ze is een geweldige dame ๐Ÿ™‚

Geef een reactie