Aandacht

Aandacht maakt alles mooier. Volgens de IKEA. Het is hun laatste slogan en ik irriteer mij er kapot aan. Aandacht maakt alles mooier, hoe verzin je het?!

Nu hoef ik niet met de laatste nieuwsberichten te smijten om aan te tonen dat de marketingmedewerkers van de IKEA niet wakker waren tijdens hun laatste brainstormsessie. Ik hoef ook niet in detail te treden over hoe de burgers tegenover de huidige politiek, en hun onkunde om vriendjes te worden, denken. De dalende onderwijs prestaties hoeven niet in het licht gezet te worden. De SIRE spotjes die zo nu en dan de beeldbuis sieren hoeven niet extra onder de aandacht gebracht te worden in mijn klaagverhaal. Het maakt het allemaal niet mooier. Nee, aandacht werkt soms averechts. Het laat de duisternis groeien en wijst het de weg. Linksaf. Rechtsaf en uiteindelijk rechtdoor zee. Oh nee, dat doet de media niet. Alles gaat via een omweg en voor we het weten is alles al doodgeknuppeld door de duisternis. Zelfs met dat beetje extra aandacht.

Maar soms, soms doet een beetje aandacht misschien ook wel wonderen. Ik heb afgelopen weekend mijn stoute schoenen aangetrokken. Wie niet waagt, wie niet wint. Een vijftal gedichten zijn verstuurd naar een literair tijdschrift. Nu verwacht ik er weinig van, misschien een mail vol hard gelach. Of misschien blijft de eeuwige stilte wel net iets langer dan de tijd kan maken. Langer dan een eeuwigheid, pfoe, bestaat daar maar niet te veel aandacht aan. Niemand wil eeuwig denken.

7 comments on “Aandacht

 1. IK ben benieuwd, je weet het maar nooit. Als het maar geen vriendjespolitiek is, want dan kom je er vaak weer moeilijk binnen. De slogan is slecht als je er heel goed over nadenkt. Juist heel veel dingen worden minder als je er meer aandacht aan geeft.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Aandacht

  elke mens
  wil aandacht
  zonder is het alsof je niet bestaat

  gewoon een nietszeggende naam
  zoals de vele vage gezichten achter een raam

  waarin men
  zichzelf spiegelt
  ja, zelfs als je er snel voorbij gaat

  Ik hoop dat je een positieve reactie krijgt van dat literaire tijdschrift.
  Helaas worden er veel meer gedichten geschreven dan gelezen, lieve Cassilda.
  Lenjef

 3. Als men aandacht geeft aan mij ben ik er wel blij mee vaak, oh wacht… soms ook niet 😉

  En de Ikea, wel in het nieuws nu op de blogs, lol… guilty, maar waar jij over spreekt, is mij nog niet opgevallen en dan zul je zien, nu ik dit weet, dat ik het vandaag tig keren tegen ga komen, hahaha

  Wat goed van je gedichten! Ik weet zeker dat er iets uitgekozen zal worden… zo niet, zijn ze daar gewoon stom!

  X

Geef een reactie