Afstand

Een gebroken hart was in 2013 een van de redenen dat ik weer ging bloggen. Ik pakte het wel iets anders aan, ik kocht een eigen domein en schreef alles van mij af.

Het schrijven heeft mij van alles gebracht. Verwerking, steun, meerdere kansen om mijn geschreven verhalen te delen op een groter platform (zoals RUMAG, FOK! en kleinere online magazines). Het bracht zelfs het besef dat ik iets met woorden kon. Iets echts. Geen flauwe zooi van woorden die niets herkenbaars brachten voor degene die het lazen.

Nu is het weer zo ver. De afgelopen maanden heb ik geleerd dat niet alleen partners de macht hebben om een hart te breken. Naaste familieleden kunnen ook een uit de kluiten gewassen bouwvakkershamer pakken en laten stuiteren op een hart dat al maanden aan het afbrokkelen is. En op het moment dat je het niet verwacht slopen ze je ziel. Nu zou ik het hele verhaal kunnen delen, zielig doen en mensen beschuldigen van dat wat ze een ander aan doen. Dit ga ik alleen niet doen. Ik heb genoeg gehuild. Onophoudelijk, zoals tienermeisjes dat doen wanneer hun hart voor de eerste keer breekt. Ik heb genoeg gedaan. Ik ga verder met waar ik mee begonnen was. Mijn leven.

3 comments on “Afstand

 1. Het hart is een achillespees

  soms lijkt het of zij die het dichtst bij ons staan
  een andere taal spreken
  en daarom harten breken
  bron van onpeilbaar verdriet tot de laatste traan

  Ga verder met je leven
  met alleen mensen die echt om je geven.
  Want al de anderen
  zullen toch nooit veranderen, Cassilda!

  Lenjef

Geef een reactie