Vragenuurtje

Als de regen zonden kon wegspoelen, hoeveel van ons zullen er dan naakt op straat staan?

En wat is dan de nationale zonde dag? De kortste dag van het jaar? De langste dag van het jaar? Is het misschien één van die dagen waarop de winterdepressie om zich heen slaat en talloze zwakke zieltjes wint? Waarom? Of misschien, waarom ook niet?
Terug naar de zonden. De regen. Het laten verdwijnen van duistere daden, heeft dat zin?
Is dat net zoiets als dweilen met de kraan open? Symptomen bestrijden zonder ooit naar de oorzaak te kijken, dat is eigenlijk wel iets van nu. Modern. Trendy. De enige, echte, eerste hype van tweeduizendzestien. Sommige van ons zijn als kippen. Zonder kop. Onbesuisd. Volgend. Schreeuwend. Maar, vooral met z’n alle in de massa opgaand. Opgaand in het niets. Als zondaars.
Laat het dan maar regenen. Tot de zonden verdwijnen. Of verdwijnt alles dan?

Bron afbeelding.

8 comments on “Vragenuurtje

 1. Als mensen weten dat de zonden zo makkelijk zouden verdwijnen zouden ze er nog meer maken. Eigenlijk is de mensheid in van de meest mislukte levende wezens hier op aarde. Ze weten zoveel, maar maken ondertussen praktisch alles stuk.

  Love As always
  Di Mario

 2. Ik vrees dat mening politici zou oplossen in de regen. Verder denk ik dat niemand vrij is van zonde. Het begint al in de kindertijd als volwassenen kinderen van alles verbieden en ontzeggen.
  OT: U spamt maar ja 😉

 3. Ik zeg altijd: als je niet tegen mijn antwoord kan, moet je me de vraag niet stellen. Simpel! Uit mezelf zal ik heus niet zeggen dat iemand voor lul loopt met dat haar 😉
  Lieve groet

 4. In de ogen van sommigen is naakt op het strand staan ook al een zonde, dus dan kan je blijven staan…. Het strand en de zee, een mooie omgeving om tot jezelf te komen, je zonden allicht te overdenken en vooral jezelf om vergeving vragen. Leren van je fouten en voornemen deze niet te herhalen… maar net als de golven komen en gaan de fouten die je maakt, ben je met het hoogtij op je best en bij laag tij kan het leven een loopje met je nemen..

Geef een reactie