Missen

maar jij bent dood
daar sta ik dan
in de sloot
van zilte tranen
schoenen vol lood
mijn ziel verslagen
hart in nood
alles is stil
want jij bent dood

Facebook is een naar iets. Het laat mij aan herinneringen herinneren. Ja dat is een fijne zin, lees het nog maar een paar keer. Hoe dan ook. De korte gesprekken. Gekke reacties. De dingen die alleen wij begrepen. Facebook, ik vind je stom.
Gisteren drukte ik zonder enige aarzeling op de herrineringen knop. En daar was je dan. Niet dood. Wel levend. Lachend. Gek doen. Vertellen dat je ons zo mist. Lekker dwars. Gewoon jezelf.
Maar je bent dood.

En dat blijft kut. Want nu mis ik jou.

bron afbeelding

9 comments on “Missen

 1. Ja, dat had ik ook al gemerkt dat FB je herinneringen laat herinneren en dat dat soms helemaal niet zo leuk is als ze het mss doen laten overkomen.
  Jij, sterkte met je gemis! Missen sucks.
  Mooi gedicht waar je me ebegint. Vette muziek ofc 🙂

 2. Latent aanwezig

  wanneer
  liefde dood bloedt
  waardoor er één méér dan een beetje sterft

  lijkt de hemel verder af dan ooit
  herinneringen worden gekooid

  doch nooit
  helemaal vergeten
  als de wonde te diep in de ziel werd gekerfd

  Een pijnlijk mooi gedicht, Cassilda!
  Amai!
  Lenjef

 3. Och ja, die herinneringen op FB, so far so good, ik verwijder eventueel zelfs oude berichten alsnog als ze nergens op slaan, maar als je dan iemand bent verloren die ooit ook op FB zat en nu…. dan is het minder leuk.

  Sterkte vandaag, missen mag, en een dikke knuffel <3

  X

 4. Missen is zwaar klote, daarom plaats is niet zomaar iets op fb . Want voordat het het weet kom je er een paar jaar later achter dat het toch anders is. Maar dat snapt fb niet altijd. Knuffel voor de mis(s).

  Love As Always
  Di Mario

 5. Je zal die knop maar wezen. Er wordt op je geramd en als je je werk doet roepen ze hard kut. Lag het in het vermogen van die knop… hij zou zeggen… doe het allemaal zelf maar. Ik word toch niet gewaardeerd. En eerlijk zeggen: ’t is rot en ik wens je sterkte maar moet je dan die knop de schuld geven?
  Ach en wee…. ’t is alles ellende in de wereld.

  Knop

 6. Pittig. Herinneringen zijn soms mooi en regelmatig kut. En die FB shit.. Ik gebruik het echt niet. Word er een beetje dood moe van. Net als al die naam testjes etc.

Geef een reactie