2.22

Acht voor half drie snachts. 2.22 klinkt veel beter en ziet er ook mooier uit. Net als mijn haar als ik er toch voor kies om mijn liefde voor Aussie en John Frieda los te laten, om de boel te temmen.

Niet om 2.22, dat zou vreemd zijn. Staan voor een spiegel, met een krultang in de ene hand en het naar kauwgombal ruikende stylingsproduct in de ander.
Nee, om 2.22 doen we een wens. De kans dat die wens uitkomt is veel groter, dan de wensen die gedaan worden om 11.11.
Niet omdat er zoveel andere wensen gedaan worden, die het verdienen om uit te komen. Eerder, omdat mijn wens wat nachtrust is. En dat rond half drie, is geen verkeerde wens.

Elk jaar dit gedoe. Zodra de klok een uur voor- of achteruit moet, ligt mijn biologische klok op zijn kop. De wijzers zijn er uitgesprongen, en de tandwielen liggen in tientale stukjes op de vloer. Ik slaap een week of anderhalf belabberd. Wat, fuck it. Ik slaap gewoon voor geen kut. Ik word wakker, volledig uitgerust en voel me herboren. Check de tijd, en ontdek dat normale mensen op deze tijden gewoon nog aan het dromen zijn. Over grotere huizen, een betere baan of gepassioneerde liefde.

Normale mensen. Wat een vreselijke beschrijving. Waarom, zou het normaal zijn om s’nachts te slapen? Pak je gitaar er maar eens bij, in het diepste van de nacht. Sla wat akkoorden aan, en voel hoe mooi geluid in diepe stilte kan zijn. Dat mijn buurvrouw dit niet normaal vind, kan ik wel begrijpen.
Waarom wil je een groter huis? Een betere baan, of gepassioneerde liefde? Waarom, beeld jij jezelf een vaag doel voor, om vervolgens maar op een normale manier bij weg te dromen?

Deze tijden zijn stiekem, de beste tijden. Zinnen springen in mijn gedachten en sinds kort schrijf ik ze maar even snel op. ‘Breekt jouw hart, breek zijn kloten’ zijn perfecte RUMAG teksten, en die kunnen we de aankomende tijden goed gebruiken. Een paar dagen geleden ontving ik namelijk de lang verwachte mail; ik mag twee maal per maand bloggen voor RUMAG. De woorden zullen zoals altijd wel gaan over de kleine ergenissen of simpelste wondertjes die ieder mee maakt in zijn leven. Maar, schrijven voor een iets grotere groep lezers is natuurlijk een awesome kans.
Wie weet. Lig ik daar straks, in de winkel. Als blogger met een boek. Oh balen, ik ben een normaal mens. Met normale dromen. Jakkes.

Bron afbeelding.

4 comments on “2.22

 1. Tegenwoordig slaap ik als een blok als ik naar bed ga. Mijn eetritme echter is wel helemaal van slag bij het verzetten van de klok, en dat voor 1 uur waanzin. Want waanzin is het wel in een 24 uur economie om dit het volk op te leggen onder het mom van energiebesparing.
  Gefeliciteerd met je ‘job’ bij de RUMAG. Ik kende het niet maar lijkt me erg leuk om te doen.

  1. Energiebesparing in deze tijd, iedereen trekt meer en meer stroom en we blijven bij onze oude gewoontes met die tijd naar voor en achter.
   We zijn met z’n alle gewoontedieren, en dan is dit een beetje onhandig. Maar gelukkig is er al weer bijna een week voorbij!
   Dankjewel! Lijkt mij ook erg leuk, uitdagingen zijn dat meestal wel 😀

Geef een reactie